Energijska ploščica

Energijske ploščice, geli in napitki za športnike

Športna prehrana

Energijske ploščice, geli in različni napitki, ki jih je najbolje kupovati kar v specializiranih trgovinah s športno prehrano, so zlasti priljubljeni med profesionalnimi pa tudi rekreativnimi športniki. Prav tako so pogosta izbira ljudi, ki se podajajo na pot v gore ter na podobne pohode, sicer pa lahko po njih poseže prav vsak od vas.

Tovrstni izdelki namreč lahko močno pripomorejo k povečanju energije, obenem pa so koristen dodatek k prehrani. Na trgu lahko izbirate med številnimi okusi, a najpomembneje je, da si izberete kakovosten izdelek, ki bo na vaše telo ter počutje deloval učinkovito.

Bogata ponudba živil za športnike – Extreme Vital

Extreme Vital je ena od najprepoznavnejših športnih trgovin pri nas. Pohvali se lahko z bogato ponudbo kakovostnih izdelkov priznanih proizvajalcev. Izbirate lahko med izdelki za kolesarjenje, smučanje, snowboardanje, tek ter ostalimi koristnimi napravami za prosti čas. Vsekakor pa boste v njej našli tudi številna živila, ki so zlasti primerna za vse, ki se intenzivneje ukvarjate s športom.

Najbolj priljubljena živila trgovine Extreme Vital, ki se uvrščajo v kategorijo ŠPORTNA PREHRANA, so zagotovo energijske ploščice in geli, regeneracijski napitki, hidracijski napitki ter šumeče tablete.

1. Energijske ploščice in geli

Energijske ploščice z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov so najboljše gorivo za trening ali tekmovanje. Z njimi si lahko zagotovite odlične pogoje za vrhunske športne rezultate. Izdelane so iz naravnih sadnih sestavin, najbolje pa je, da jih uživate med srednje intenzivnim gibanjem; polovico ploščice na vsako uro gibanja.

Energijske ploščice in geli
Energijske ploščice (5x40g) in energijski geli (7x60ml) Science In Sport – Extreme Vital

Energijski geli so odličen vir energije med dolgotrajno in intenzivno aktivnostjo. To je v času, ko telo porablja glukozo in ko raven sladkorja v krvi pada. Geli poskrbijo za hitro užitje visoko koncentriranih ogljikovih hidratov. Extreme Vital ponuja energijske gele, ki so dokazano uspešni tudi na najtežjih vrstah tekem. Geli so naravnega okusa, brez umetnih sladil in glutena.

2. Hidracijski in regeneracijski napitki

Hidracijski napitki z ogljiko-hidrati in elektroliti omogočajo dobro oskrbo z energijo ter optimalno hidracijo med treningom oziroma tekmovanjem. Vsebujejo večje količine natrija, ki spodbuja hidracijo, ter vse pomembnejše elektrolite. Zmešajte 2 merici praška v pol litra vode in dobro premešajte. Napitek zaužijte na vsako uro vadbe.

Hidracijski in regeneracijski napitki
Hidracijski in regeneracijski napitki Science in Sport – Extreme Vital

Regeneracijski napitki omogočajo hitrejše regeneriranje po napornih treningih. Telo s pomočjo napitka zaužije popolno mešanico lahko prebavljivih ogljikovih hidratov, proteinov, elektrolitov, vitaminov ter mineralov, ki v celoti poskrbijo za regeneracijo. Regeneracijskim napitkom, ki jih lahko kupite v Extreme Vital, so dodani sojini proteini, ki so idealna izbira za osebe s slabšo toleranco laktoze.

3. Šumeče tablete

Nekatere vrste šumečih tablet so zasnovane tako, da omogočajo odlično podporo in vzdrževanje delovanja imunskega sistema med in po vadbi. Hitro topne tablete vrzite v kozarec navadne vode in pred seboj boste imeli izjemno okusen napitek za podporo imunskega sistema.

Šumeče tablete
Šumeče tablete High5 Zero ter Science In Sport v različnih okusih – Extreme Vital

To je le ena od učinkovitosti, ki vam jo ponujajo šumeče tablete. Na prodajnih policah trgovine Extreme Vital boste našli tudi druge različice tablet za druge namene. 1 tableto, ki jo raztopite v pol litra vode, zaužijte takoj po vadbi. Dnevne količine ne prekoračite, saj svojemu telesu s tem ne bi koristili.

Nakupovanje odličnih živil za športnike

Zdaj veste, v katerih primerih vam uživanje športne prehrane lahko koristi. Prav tako smo vam zaupali, kje lahko kupite vsa potrebna živila za učinkovito vadbo in dobre rezultate. Energijske ploščice, gele, napitke, tablete in še kaj lahko v trgovini Extreme Vital naročite kar prek spleta.

Svetujemo vam, da si pred naročilom preberete podrobnosti glede posameznih živil ter se osredotočite na njihovo delovanje. Izberite tiste izdelke, za katere menite, da so ustvarjeni kot nalašč za vas.