Ura za merjenje srčnega utripa

Katero uro za merjenje srčnega utripa izbrati?

Tek in treking

Športne ure so vse bolj priljubljene tako med rekreativnimi kot tudi profesionalnimi športniki. Z njimi lahko izmerite ter analizirate svojo fizično aktivnost in pripravljenost telesa. Najpogosteje so plastične ali pa kombinirane s kovino, sicer pa so v primerjavi s klasičnimi urami nekoliko bolj robustne ter vodoodporne. Vsebujejo funkcije alarma, štoparice, kompasa, GPS navigacije, merjenja števila korakov, hitrosti, razdalje, višinske razlike, temperature, srčnega utripa, opomnika za telefonske klice, sporočila ter funkcijo koledarja.

Športne ure se lahko uporabljajo za najrazličnejše športne aktivnosti. V ospredje prispevka bomo postavili merilec srčnega utripa Polar Vantage M, za katerega lahko zapišemo, da velja za eno od najpopularnejših športnih ur ta hip. Uporablja se predvsem pri teku, kolesarjenju, nordijski hoji, hoji v gore in podobnih aktivnostih.

Merilec srčnega utripa Polar Vantage M (črn)
športna ura Polar Vantage M v črni barvi

Uro lahko z zamenljivimi paščki prilagodite različnim videzom in priložnostim. Na trgu je označena kot vsestranska tekaška športna ura z GPS in novim naprednim merjenjem srčnega utripa na zapestju. Po prebranem prispevku, v katerem vam bomo uro in merilec srčnega utripa v enem podrobneje predstavili, boste zagotovo vedeli, ali bi bila športna ura Polar Vantage M primerna tudi za vas.

Športna ura Polar Vantage M

Polar Vantage M je oznaka za vsestransko tekaško uro, ki vsebuje GPS in eno od najnaprednejših merjenj srčnega utripa. Naprava je tanka in lahka ter vam zagotavlja vse podatke, ki jih potrebujete za izboljšanje svoje zmogljivosti. Zaznamuje kombinacijo sodobne športne tehnologije in lahke zasnove.

Merilec srčnega utripa Polar Vantage M vsebuje več zamenljivih paščkov, s katerimi si lahko omogočite prilagojen videz za posamezno športno aktivnost in jih tako nameščate ob najrazličnejših priložnostih. Z napravo si boste lahko 24 ur na dan in vse dni v tednu beležili dnevne in nočne aktivnosti. Z njeno pomočjo boste dobili tudi povratne informacije o kakovosti spanja. Mimogrede opravite še Polarjev test telesne pripravljenosti, ki vas bo še bolj spodbudil k telesni aktivnosti.

Merilec srčnega utripa Polar Vantage M (bel)
športna ura Polar Vantage M v beli barvi

Med priljubljenimi funkcijami naprave je funkcija »Stanje okrevanja«, s katero si boste pomagali najti popolno ravnovesje med vadbo in počitkom. Funkcija vas bo ocenila, koliko obremenitve sploh lahko prenesete med samo vadbo.

Izdelek je med športniki priljubljen predvsem zaradi naprednega merjenja srčnega utripa na zapestju, in sicer z inovacijo fuzije senzorjev »Polar Precision Prime«. Gre za posebno tehnologijo, ki združuje optično merjenje z merjenjem ob stiku s kožo. Ta izloči prav vse gibalne zaznave, ki bi lahko vplivale na signal utripa scra ter tako prikazali napačne rezultate. Posledično Polar Vantage M beleži zelo natančen utrip, in to celo v najzahtevnejših pogojih vadbe.

Zakaj med športno aktivnostjo spremljati srčni utrip?

Šport vam v veliki meri pomaga, da se lahko povsem sprostite in umaknete od vsakdanjega življenja. V zadnjem času lahko tudi sami opazite veliko rekreativcev, ki se vse bolj ozirajo na številke, saj si želijo doseči vse boljše rezultate. Intenzivna vadba je do neke mere zelo priporočljiva, nikakor pa ne sme zaiti v pretiravanje. Ravno zato so merilniki srčnega utripa še kako dobrodošli oziroma celo priporočljivi s strani zdravnikov in drugih strokovnjakov.

Spremljanje srčnega utripa s kakovostno napravo ne sme biti samo modna muha. Dokazuje naj uporabnikovo odgovornost za zdravje. Merilnike utripa srca priporočamo še posebej tistim rekreativcem, ki niso več v najbolj rosnih letih. Številke na napravi naj vam omogočajo tudi to, da se boste znali pravi čas ustaviti.

Predstavljena športna ura Polar Vantage M je na voljo v specializirani športni trgovini Extreme Vital. Svetujemo vam, da obiščete njihovo spletno trgovino, kjer lahko preverite tudi celotno ponudbo ur in merilcev utripa. Zagotovo boste našli model, ki vam ustreza tako po naboru funkcij kot tudi po ceni.