Kolesarjenje v dežju

Kako se pripraviti na kolesarjenje v dežju?

Kolesarjenje

Veste, kako pravijo? Ni slabega vremena, slaba so samo oblačila. In to še kako velja tudi za kolesarjenje v dežju. Če vas torej na poti ujame dež, poskrbite, da imate s seboj primerna oblačila, obenem pa morate upoštevati tudi nekaj osnovnih pravil. Zavedati se namreč morate, da je pri kolesarjenju v dežju potrebno biti še posebej previden, saj lahko cesta hitro začne drseti. Poleg tega ste v dežju tudi manj vidni.

5 nasvetov za kolesarjenje v dežju

Če se na kolesarjenje odpravljate v dežju, potem morate poskrbeti za kolesarsko pelerino, ki naj bo živih barv, saj boste le tako dobro vidni na cesti. Pozabite na črno, elegantno barvo. Prav tako se izogibajte vožnji z dežnikom v roki. Posebno pozornost namenite avtomobilom, ki vozijo skozi luže, saj si najbrž ne želite biti še bolj mokri. Imejte v mislih tudi to, da vozniki avtomobilov v dežju ne pričakujejo kolesarjev na cesti, zato bodite še posebej previdni.

  1. Poskrbite za pelerino ali vodoodporno jakno in hlače. Današnje vodoodporne jakne niso več plastične vreče, ki ne dihajo in s tem povzročajo znojenje. Najbolje je, da izberete jakno in hlače blagovne znamke GORE-TEX, obstaja pa še nekaj drugih znamk, ki bodo prav tako zadostile ustreznim pogojem.
  2. Poskrbite za suha stopala. Zato si nadenite kolesarske galoše in/ali vodoodporne nogavice. Pri tem ne bo odveč omeniti, da obstajajo tudi vodoodporni kolesarski čevlji, za katere pa bo potrebno seči nekoliko globlje v denarnico.
  3. Ne pozabite na zaščito rok in glave. Priskrbite si kolesarske dežne rokavice, na glavo pa si nadenite kapo, saj bodo tako ostale suhe tudi roke in glava. Seveda ne pozabite tudi na čelado!
  4. Priskrbite si kakovostne blatnike. Pri kolesarjenju v dežju bodo še kako prav prišli blatniki na kolesu, ki vas bodo zaščitili pred umazanijo. Kadar vozite po mokri cesti, lahko računate na veliko špricanja.
  5. Poskrbite za dobro vidnost v prometu. K temu bodo pripomogle že omenjene žive barve oblačil, prav tako pa ne pozabite na lučke na kolesu.

Želimo vam obilo užitkov med kolesarjenju v dežju!