Sirotka

Sirotka za mišice in hujšanje

Športna prehrana

Če ste kdaj brskali med številnimi dietami, ste zagotovo naleteli tudi na takšno, ki vam je priporočala sirotko. To živilo nastane kot stranski proizvod pri predelavi mleka. Predvsem v športni prehrani jo lahko pogosto najdemo v obliki prahu, ki omogoča lažje in hitrejše prehranjevanje.

Ste vedeli, da sirotkina beljakovina velja za izjemno kakovostno živilo? Zanjo je značilno, da ima večjo vrednost kot jajčni beljak, da je hitro prebavljiva in ima poleg vsega še odlično aminokislinsko sestavo.

Za boljšo regeneracijo po vadbi ter za izgradnjo stabilnejše mišične mase jo v svojo prehrano radi vključujejo športniki. Priljubljena je tudi pri ljudeh, ki želijo izgubiti nekaj odvečnih kilogramov.

Ste si že privoščili sirotkin frape?

V zadnjem času je zelo priljubljen frape iz sirotke, ki se ponaša s številnimi prednostmi. V prvi vrsti pomaga pri izgorevanju maščob, prav tako sproža kemične reakcije v mišicah. To pripomore k pomladitvi telesa, poleg tega pri pogostem uživanju sirotke mišice postanejo aktivnejše in močnejše.

Frape iz sirotke
Frape iz sirotke kot “obvezen” element prehrane športnikov.

Dokazano je tudi, da je sirotkin frape veliko učinkovitejši v primerjavi z drugimi vrstami frapejev, ki jih priporočajo pri hujšanju. Na dan si lahko pripravite kar štiri frapeje iz sirotke. Vzporedno si lahko privoščite še tri nekoliko lažje prigrizke in obilnejšo večerjo. Ves čas se vam bo zdelo, da ste pojedli veliko, obenem pa vas ne bo spremljal občutek lakote.

Med hujšanjem ne boste izgubljali mišic

Znano je, da veliko oseb med hujšanjem izgublja mišice. Žal je tako, da telo v času hujšanja lažje črpa energijo iz mišic kot iz maščobe. Ko izgubljamo mišice, je naše telo precej šibkejše in presnova počasnejša.

Omenjene težave lahko ustavimo z ustrezno in redno telesno aktivnostjo. Obstaja pa še ena odlična rešitev, in sicer sirotka. Zanjo je značilno, da mišice ohranja pri močeh, hkrati poskrbi tudi za njihovo pospešeno izgradnjo, ne glede na to, da se nahajamo v fazi hujšanja.

Zaželena živila v kombinaciji s sirotko

Če ste se odločili shujšati s pomočjo vse bolj priljubljene sirotke, poskrbite, da boste vzporedno z njo uživali primerna živila. Priporočamo vam uživanje sadja, zelenjave in kikirikijevega masla ali humusa.

V času hujšanja s sirotko si lahko privoščite nekoliko obilnejšo večerjo, na primer piščančja prsa, kuhana jajca, mešano solato s čebulo in lahkim prelivom, vegi hamburger ali kaj podobnega. Že po enem tednu boste opazili, da vaša tehtnica kaže vsaj tri kilograme manj.