Tekaške rokavice

Kako izbrati ustrezne tekaške rokavice?

Tek in treking

Dež, veter, sneg ali druge manj primerne vremenske razmere ne bi smele biti ovira za tek. Če svojo tekaško opremo dopolnite še s primernim parom tekaških rokavic, med aktivnostjo dobro poskrbite tudi za roke. A izbira rokavic za tek morda ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled.

Če tekaške rokavice kupujete prvič, se je pametno ravnati po navodilih strokovnjakov. Ti vam lahko najbolje pomagajo pri iskanju pravega para, ki vam bo prinesel udobje, obenem pa poudaril tudi vaš osebni slog.

Tople in nepremočljive tekaške rokavice

Čeprav se boste verjetno želeli odločiti za lažje rokavice, vas morajo tudi ustrezno greti. Poliester je na primer material, ki se dobro spopada z mrazom. Zanj je značilna večplastna izolacija. Rokavice iz poliestra so izvrstna izbira za tekače, ki prisegajo na trpežno opremo, ki omogoča dovolj zračnosti in udobja.

Tekaške rokavice Black Diamond Midweight Softshell
Tekaške rokavice Black Diamond Midweight Softshell (Extremevital.com)

Da roke med tekom ostajajo ves čas dovolj tople, poskrbijo tudi termo rokavice. Dejstvo je, da se roke med aktivnostjo lahko znojijo celo v mrazu, ravno termo rokavice pa učinkovito poskrbijo še za to, da roke ostajajo suhe.

Izberite vodoodporne rokavice z elastičnim trakom okoli zapestja. To bo delovalo kot nekakšna pregrada med vašo kožo in manj prijetnimi vremenskimi pojavi. Preprečili boste nezaželen vpliv vetra in dežja na vadbo.

Tehnologije za še udobnejši tek

Bodite pozorni na različne tehnologije, ki jih pri izdelovanju rokavic upoštevajo proizvajalci. Izberite najprimernejše in s tem poskrbite za še udobnejši tek:

  • Konice prstov rokavic za tek so lahko združljive z zaslonom telefona na dotik.
  • Gumirana dlan omogoča, da lahko tudi med vadbo učinkovito rokujete s telefonom.
  • Ker med tekom želite ostati vidni, izberite rokavice, ki vključujejo odsevne trakove.

Tekaške rokavice brez prstov

Med tekom je dobro svojim prstom dati vsaj nekaj prostora za dihanje. Tekaške rokavice brez prstov so odlična izbira za tekače, ki želijo na svoji koži začutiti vsaj nekaj prijetnega vetriča.

Tekaške rokavice CEP Reflective
Tekaške rokavice CEP Reflective (Extremevital.com)

Rokavice za tek brez prstov torej razkrivajo konice prstov, medtem ko so dlani in zapestja pokriti. Kljub temu da je nekaj kože izpostavljene, vam rokavice še vedno omogočajo dovolj toplote.

Rokavice na en prst

Rokavice na en prst so dobra izbira za tekače, ki si želijo popolne zaščite prstov, dlani in zapestja. Običajno so v celoti narejene iz poliestra. Nimajo posebnega rokava za vsak prst posebej; prste skupaj drži prevleka, palec pa je ločen od ostalih prstov.

Tekaške rokavice CEP Winter Run
Tekaške rokavice CEP Winter Run (Extremevital.com)

Zaradi svoje zasnove so rokavice na en prst navadno najtoplejša možnost, vendar tekaču omogočajo manj spretnosti oziroma težjo uporabo rok.

Bogata izbira kakovostnih tekaških rokavic

Zdaj ko veste, kakšne možnosti imate v povezavi z izbiro tekaških rokavic, je čas, da najdete primernega ponudnika. V specializirani trgovini s športno opremo Extreme Vital vas čaka bogata ponudba kakovostnih rokavic za tek.

Tekaške rokavice Dakine Storm Liner
Tekaške rokavice Dakine Storm Liner (Extremevital.com)

V spletni ali kateri izmed fizičnih poslovalnic lahko izbirate med tekaškimi rokavicami iz različnih materialov. Na voljo so moški in ženski modeli rokavic za tek priznanih blagovnih znamk, kot so CEP, Black Diamond in Dakine.