Nakup tekaške opreme

Kam po nakup opreme za tek?

Tek in treking

Narava nam v toplejšem času ponuja idealne pogoje za ukvarjanje z najrazličnejšimi športnimi dejavnostmi. Med najbolj priljubljenimi pa je vsekakor tek. Vse bolj se zavedamo, da je tovrstna aktivnost za človeka zelo koristna. Vendar pa samo volja in čas nista dovolj, da s tekom lahko dosežemo vse, kar se da doseči. Zanj potrebujemo še primerno tekaško opremo.

Ker tekači začetniki pogosto ne vedo, kje kupiti najboljšo opremo za tek, bomo v nadaljevanju predstavili trgovino z izjemno bogato, specializirano in visoko kakovostno opremo za tekače. Če se za nakup zanimate tudi sami, vam je v opisani trgovini na dosegu prav vsa tekaška oprema, poleg tega pa vam ob strani stojijo še prodajalci s polno znanja in izkušnjami.

Extremevital – specializirana športna trgovina

Če prisegate le na najkakovostnejšo opremo, ste za Extremevital zagotovo že slišali. Morda ste v njej že nakupovali ali pa ste celo redni obiskovalec omenjene trgovine. Boljši poznavalci prav tako že veste, da njihove izdelke lahko kupujete tudi v spletni trgovini, ki velja za eno od najbolje založenih trgovin s športno opremo pri nas.

Extremevital

Sicer pa lahko trgovino Extremevital obiščete v kar nekaj slovenskih krajih. Najdete jo v Radovljici, Ljubljani, Škofji Loki in v Mariboru. Med pestro ponudbo boste zagotovo našli čisto vse, kar za tek sploh lahko poterbujete. Od tekaške obutve in oblačil do športnih ur, merilcev utripa in energijskih napitkov.

Tekaška oprema na enem mestu

Če ne veste, s katerim kosom opreme za tek pričeti, je najbolje, da vam pri celotni izbiri pomagajo prijazni prodajalci. Če še vedno želite biti nekoliko samostojni, pa si pred vstopom v fizično trgovino oglejte spletno stran extremevital.com, natančneje kategorijo: TEKAŠKA OPREMA. Ko boste kliknili nanjo, se bo pred vami pokazal cel nabor opreme priznanih proizvajalcev.

Najprej si boste morali izbrati primerne tekaške čevlje, kar je od vsega še najzahtevnejše. Za pravo izbiro si vzemite dovolj časa. Izbrano obutev za tek poskusite pred prodajalcem, ki vam bo hitro znal povedati, ali je glede na vaš podplat ustrezna. Obstaja namreč cela študija o tem, da se ljudje med seboj razlikujemo tudi po obliki stopalnega loka in da je predvsem glede na to potrebno paziti, katere tekaške čevlje bomo kupili.

Tekaški čevlji Adidas Terrex Agravic Speed+
Tekaški čevlji Adidas Terrex Agravic Speed+

Pomembno vlogo pri teku imajo tudi tekaška oblačila. Izdelana so iz kakovostnih materialov, ki vas ne bodo pustila na cedilu niti v najhujših vremenskih razmerah. Na voljo so tekaške hlače in majice – tako z dolgimi kot kratkimi rokavi, pa aktivno perilo, puloverji, jakne, vetrovke, nogavice in razni dodatki.

Pozornost namenite še izbiri tekaškega nahrbtnika ter bidonom. Če se boste namreč podajali na daljše tekaške podvige, je tudi tovrstna oprema več kot dobrodošla. Nahrbtniki so prilagojeni izključno tekačem.

Ostali tekaški pripomočki in sredstva

Ko boste pri roki imeli primerno izbrane čevlje, oblačila in nahrbtnik, lahko rečemo, da ste že skoraj na cilju. Sedaj na vrsto pridejo še različni dodatki, ki so prav tako dobrodošli, saj vam bodo med tekom dajali dodatno voljo in motivacijo. Kupite si tekaško uro in merilec utripa, s katerim boste lahko lažje sledili svojemu napredku.

Merilec srčnega utripa Polar Vantage M
Merilec srčnega utripa Polar Vantage M v črni in beli barvi

Pobrskajte tudi med ponudbo športne prehrane. V tej podkategoriji boste našli številne izdelke, ki jih lahko uživate pred ali po teku. Sem sodijo energijske ploščice in geli, hidracijski in regeneracijski napitki, šumeče tablete in podobno.

Extremevital je torej odlična trgovina s športno opremo, kjer boste za svoje tekaške podvige lahko kupili prav vse. V njej boste opazili, da je tekaška oprema na voljo tako za moške kot ženske ter za vse generacije. Tudi za naše najmlajše, ki jih navajajmo na to, da je ukvarjanje s športom v življenju zelo pomembno. In če boste malčke pripeljali s seboj v Extremevital, je večja verjetnost, da se bodo s športom želeli ukvarjati čim prej.