Kreme za okrevanje po poškodbi

3 kreme za hitrejše okrevanje po poškodbi

Zdravje

Ljudje so že v davni preteklosti pri poškodbah posameznih delov telesa uporabljali najrazličnejše metode gretja in hlajenja. Stari Rimljani so se, na primer, sproščali v toplih kopelih, kar s pridom še danes izkoriščamo v toplicah. Metode, ki jih uporablja sodobna medicina, so narejene po natanko takšni logiki. Za hlajenje in gretje pa se v osnovi uporabljajo topli in mrzli obkladki ter grelne in hladilne kreme.

Po hladilnih in grelnih kremah pogosto posegamo zaradi športnih poškodb. Preden kremo nanesemo na prizadeti del, je dobro, da preverimo, ali je sredstvo res primerno za našo vrsto poškodbe.

Kreme za hlajenje ali gretje za lokalno zdravljenje

Kreme in geli za hlajenje oziroma gretje se uporabljajo za lokalno zdravljenje bolezni kože in podkožnih tkiv. Njihova učinkovitost je najbolj odvisna od koncentracije analgetika ter njegovega prodiranja skozi ovojnice v sklep. Pogosto takšnim mazilom uspe učinkovito ublažiti ali celo povsem odpraviti bolečino.

Tovrstne kreme in geli so med uporabniki še toliko bolj priljubljeni, ker z njimi prihranijo potrebo po uživanju zdravil v obliki tablet in se izognejo neprijetnim učinkom zdravil na prebavila. Marsikdo zaradi relativno hitre pomoči hladilne ali grelne kreme pozabi tudi na obisk osebnega zdravnika.

Učinkovite kreme za pospešeno zdravljenje poškodb

1. Pernaton za močan in poživljajoč učinek

Pernaton je odlična pomoč pri bolečinah v predelu sklepov, stopal in vratu. Lahko ga nanesete pred aktivnostjo, saj omogoča odlično predpripravo na večji mišični napor.

Pernaton gel

Krema je priljubljena zlasti pri športnikih, ki jo pogosto uporabljajo tudi po aktivnostih, in sicer za hitrejši počitek mišic in boljšo regeneracijo. Ima prijeten morski vonj, je nemasten in se hitro vpija v kožo.

2. Perskindol za vsakodnevno nego

Perskindol odlično pomaga za sproščanje in pomirjanje bolečin v sklepih in mišicah. Njegov učinek je blagodejen, zato ga lahko uporabljate za vsakodnevno nego ter skrb za dobro fizično počutje.

Perskindol

Najpogosteje se ga uporablja pred in po športni aktivnosti, pri bolečinah v sklepih ali mišicah, kot dopolnitev k drugim načinom zdravljenja in za splošno dobro počutje.

3. Hladilni gel z aloe vero

Hladilni gel z aloe vero je namenjen lajšanju bolečin, hlajenju ter pomirjanju akutnih in kroničnih bolečin v mehkem tkivu. Aloe vera poskrbi za tanek sloj, ki mentolu preprečuje, da bi prehitro izhlapel.

Aloe vera gel

Gel za hlajenje lahko uporabljate ob poškodbah mehkega tkiva, poškodbah zaradi stresa, mišični napetosti, togosti oziroma zategnjenosti mišic. Odlično lajša bolečine pri akutnih nategih ter zvinih, teniškem komolcu in oteklinah. Pogosto se uporablja skupaj z ultrazvočnim zdravljenjem.

Na kaj je treba paziti pri nanašanju tovrstnih krem?

Preden kremo ali gel nanesete na oboleli predel, morate kožo obvezno umiti z blagim milom ter jo nato čim bolje osušiti. Enako pomembna je higiena dlani, s katero boste sredstvo nanašali na kožo.

Krem za hlajenje in gretje nikoli ne nanašajte v bližino oči. Mazilo morate na koži pustiti dovolj časa, da bo pričelo učinkovati. V času nanosa mazila se izogibajte sončenju, obiskom solarija ali savne.

Če je vaša koža občutljiva, se pred uporabo izdelka posvetujte s farmacevtom ali zdravnikom. Na ta način se boste izognili morebitnim težavam, ki bi lahko privedle do resnejših zapletov.