Najtoplejše smučarske rokavice

Preverite, katere so najtoplejše smučarske rokavice!

Zimski športi

Zima je lepa, a ima tudi nekaj pomanjkljivosti, katere pa je moč odpraviti. Ena od zamer zimi vsekakor leti na nizke temperature, a to je pač bistvo zime. Brez mraza ne bi bilo snega, brez snega pa ne uživanja v smučanju, bordanju, drsanju in drugih zimskih radostih.

Pa če preidemo nazaj k mrazu in delom telesa, ki so še posebej občutljivi. Seveda so pozimi obvezne bunde, kape, topli čevlji in brez dvoma tudi rokavice! Prav prsti na rokah navadno zmrzujejo in jih izmenjaje rinemo v hlačne žepe ali tiste na bundah.

Rešitev za mrzle roke so seveda rokavice

Rokavice že, ampak kakšne? V trgovinah z oblačili najdemo zares veliko vrst najrazličnejših rokavic, a na žalost so nekatere med njimi narejene bolj za stilsko ujemanje kot pa konkretno gretje naših rok. In ko je zunaj zares mraz, naše roke vsekakor potrebujejo kvalitetne rokavice.

Smučarske rokavice Reusch

Ker v našem primeru govorimo o smučariji in uživanju na snegu, pa je jasno, da v poštev pridejo zgolj tiste prave in zares tople. Vas zanima, kam po najtoplejše smučarske rokavice? Na spletu vas čaka velika izbira smučarskih rokavic na koala.si.

Kako torej izbrati prave smučarske rokavice?

Ko boste izbirali smučarske rokavice zase, bodite pozorni na kvaliteto njihove izdelave in na materiale. Nikakor si ne želite, da bi bile narejene iz materiala, ki bi ob prvem padcu (ali morda sneženju oziroma dežju) posrkal vso vlago, ki bi se ga dotaknila.

Smučarske rokavice Salomon

Rokavice morajo biti tudi udobne in zagotavljati določeno varnost vašim rokam ob morebitnih padcih. Od udobja rokavic je odvisno tudi, kako dobro boste čutili palico v svoji roki, ta pa je seveda vaša neposredna povezava s smučarsko podlago, kar je nadvse pomembno.

Izbira prave velikosti rokavic

Smučarske rokavice so na voljo v različnih dizajnih. Tako poznamo tiste s petimi prsti in tiste, v katerih je zgolj palec ločen od preostalih štirih prstov. Slednje imenujemo kar rokavice na en prst. Kaj je bolje, ve najbolje vsak zase.

Pravo velikost rokavice pa boste izbrali tako, da si boste rokavico enostavno nadeli. Sledi razmigovanje prstov ter zapestja, kar vam bo povedalo že veliko, kot tudi, ali se stični šiv med prsti nahaja na pravem mestu ali pa je vmes do vaše roke še nekaj prostora.

Smučarske rokavice Leki

Še ena zelo pomembna zadeva pri izbiri pravih rokavic je, da jih preizkusite skupaj s palicami. Le tako boste vedeli, ali vam dajejo dovolj dober občutek in je ročaj smučarske palice v vaši roki v ustreznem položaju.

Izberite ustrezna polnila

Kako toplo vam bo med smučanjem v roke, bo odvisno tudi od tega, katero polnilo so uporabili pri izdelavi vaših smučarskih rokavic. Rokavice namreč izdelujejo na različne načine, z različnim številom slojev materiala kot tudi različnimi polnili, ki delujejo kot toplotna izolacija. Zelo dobra izbira je polnilo iz puha.

Pomembno je tudi, da rokavice vsebujejo membrano, ki vaše roke ščiti pred vlago in le to na drugi strani prepušča navzven. Morda tega niste vedeli, a nekateri modeli smučarskih rokavic vsebujejo celo grelec za roke. Najrazličnejše smučarske rokavice in ostalo smučarsko opremo najdete tukaj. Preverite bogato ponudbo in izberite tople rokavice, ki bodo vaše roke zagotovo učinkovito obvarovale pred vlago in mrazom.