Trgovina z otroškimi kolesi

Poganjalci in otroška kolesa priznanih proizvajalcev

Kolesarjenje

Dandanes si težko predstavljamo človeka, ki ne bi vsaj občasno kolesaril oziroma kolo uporabljal za opravljanje krajših poti. Že v rani mladosti se, kmalu po prvih korakih, soočimo z gibanjem nove vrste. To je, še posebej za vse otroke, močno zanimivo in zabavno.

A ni vseeno, na kakšen način se otroka uči voziti kolo in katere prijeme se pri tem uporabi. Nekateri starši so lahko bolj, drugi manj pripravni za to, da svoje malčke naučijo nove vrste ravnotežja. K sreči pa na trgu danes obstajajo številna pomagala, ki na pomoč staršem priskočijo tudi pri tem. Pa si poglejmo, kako do prave izbire otroškega kolesa.

Pestra ponudba otroških koles tudi na spletu!

Tako kot je v navadi pri drugih rečeh, boste verjetno tudi pred nakupom otroškega kolesa pobrskali po spletu. Navadno pridejo v poštev različni forumi in članki z nasveti, a seveda tudi spletne trgovine, kot je na primer specializirana kolesarska trgovina Extreme Vital, kjer boste zagotovo našli ustrezno kolo za svojega malčka. Pa pojdimo lepo po vrsti.

Otroški poganjalci

Poganjalci niso zgolj zadnji krik mode pri izbiri otroških koles, pač pa nadvse hvaležen in ustrezen pomočnik pri učenju vožnje s kolesom. Namesto da bi se vaš otrok učil voziti kolo skozi serijo bolečih padcev s kolesa starejšega bratca ali sestrice, mu lahko zdaj omogočite, da do kolesarskih veščin pride skozi smeh in zabavo.

Poganjalec Dema za deklice
Poganjalec Dema za deklice (Extremevital.com)

In ne le to. Medtem ko se bo malček nevede učil voziti kolo, bo veliko naredil za svoj telesni razvoj. Tu bo ves čas prisotno gibanje, skozi zabavo pa bo nadvse okrepil tudi mišice in motorične sposobnosti. Ravnotežja na kolesu se danes ne da naučiti na lažji in bolj zabaven način.

Ko malček potrebuje več

Za otroke, stare med 2 in 4 leti, bo zelo primerna izbira kolo Specialized Riprock. Gre za kolo z 12-colskimi kolesi in nizkim težiščem, kar otroku zagotavlja stabilno in samozavestno manevriranje. Ker je okvir izdelan iz A1 premium aluminija, je seveda zelo lahek in nadvse trpežen.

Otroško kolo Specialized Riprock 12 za fante
Otroško kolo Specialized Riprock 12 (Extremevital.com)

Brez skrbi, če malček še ni povsem vešč vožnje s kolesom. K temu so ob nakupu priložena tudi snemljiva, pomožna kolesa. Za nekoliko starejše, tja do šestega leta starosti, pa bo primernejše kolo s kolesi velikosti 16 col.

Otroško kolo Woom

Kolo znamke Woom bo navdušilo otroke s svojo unikatno obliko in voznimi lastnostmi. Lahko, dobro opremljeno in kvalitetno kolo poskrbi tudi za varnost.

Zanimiv je predvsem koncept zeleno obarvane ročice za zaviranje z zadnjim kolesom, saj na ta način otrok hitreje spozna način delovanja zavornega sistema na kolesu.

Za zahtevnejše mlade kolesarje

Seveda pa tisti z nekoliko več znanja in izkušenj na dveh kolesih potrebujejo kolo z »nekaj več«. V ponudbi trgovine Extreme Vital za ta namen najdete otroška kolesa Specialized, Scott in Norco. Pri prvem gre za kolo, ki je že povsem blizu svojim »odraslim« bratom in je primerno za otroke v starosti do 12 let.

Otroško kolo Scott Scale Jr 24
Otroško kolo Scott Scale Jr 24 (Extremevital.com)

Kolesa znamke Scott so med kolesarskimi poznavalci dobro znana. Kaj več kot dodati, da gre za zelo kvalitetna otroška kolesa, verjetno ne bo potrebno. Omenimo pa še kolesa znamke Norco, ki bodo prepričala vse navdušene nad vzponi in spusti ter kolesarjenjem po površinah, ki niso nujno asfaltirane.

Električno otroško kolo

Povsem za konec pa omenimo tudi otroško električno kolo. Čeprav se morda kdo namrdne ob misli na to, da bi njegov otrok vozil električno kolo, pa je potrebno dodati, da to nikakor ne pomeni, da mu ne bo potrebno poganjati.

Električno otroško kolo Giant Fathom E+ 3 Jr
Električno otroško kolo Giant Fathom E+ 3 Jr (Extremevital.com)

Otroško električno kolo bo otroku v pomoč v trenutkih, ko resnično ne bo več zmogel dohajati svojih staršev, ali pa bodo noge preutrujene in bi se morali vsi skupaj ustaviti. Vsekakor zelo primerna izbira za vse, ki želite s svojim otrokom na nekoliko daljše in zahtevnejše ture.

Če torej iščete ideje in nasvete, katero otroško kolo bi bilo za vašega otroka najprimernejše, vam svetujemo, da obiščete spletno trgovino Extremevital.com. Videli boste, da je ponudba izjemno pestra, v primeru dodatnih vprašanj pa se obrnite kar na prijazne prodajalce, ki vam bodo pri izbiri z veseljem pomagali.