Uporaba elektrostimulatorja

Čemu so namenjeni elektrostimulatorji?

Zdravje

Ena od najpreprostejših definicij za elektrostimulator bi verjetno bila, da je to naprava, ki nam omogoča trening brez treninga ter odpravo bolečin brez tablet. S posebnimi impulzi naprava poskrbi za konstantno krčenje izbranih skupin mišic, in to brez fizičnega utrujanja. Naprava poskrbi tudi za blokiranje prenosa signalov bolečine do naših možganov.

Za elektromišične stimulatorje je značilno, da reproducirajo povsem identične fiziološke učinke na motorični živec kot možgani. Povzročajo, da se mišica lahko krči. Kakovosten elektrostimulator odlikujejo dolga življenjska doba, funkcionalnost, moč in natančnost. Predstavlja odlično podlago za intenzivno vadbo mišic brez utrujanja srca in psihe – z minimalno obremenitvijo sklepov in vezi na povsem varen način.

Le odlično dopolnilo treningu

Kljub omenjenim prednostim je treba poudariti, da so elektrostimulatorji samo odlično dopolnilo k treningu. Naprave torej še zdaleč ne predstavljajo oz. omogočajo osnovne dobrobiti treninga. Prav tako ne odpravljajo vzroka za kronične ali akutne bolečine, vsekakor pa lajšajo posledice.

Elektrostimulator Compex SP 4.0
Elektrostimulator Compex SP 4.0 (Extremevital.com)

S pomočjo elektrostimulatorja si torej lahko učinkovito skrajšate čas rehabilitacije, poškodbe pa omilite oziroma odpravite bolečine. Če imate glede uporabe elektrostimulatorja pomisleke, ste lahko brez skrbi, saj naprava preverjeno zagotavlja pozitivne rezultate.

Komu se priporoča uporaba elektostimulatorja?

Elektrostimulator je dobrodošla naprava za vse, ki se soočate s poškodovanimi mišicami ali vezmi, saj poskrbi za skrajšanje časa okrevanja. Prav tako je odlična izbira za športnike s poškodbami kolena, gležnja, ahilove pete in drugih delov telesa. Dobro se obnese tudi pri aktivni regeneraciji po športni aktivnosti.

Elektrostimulator Compex FIT 3.0
Elektrostimulator Compex FIT 3.0 (Extremevital.com)

Marsikdo elektrostimulator uporablja tudi za sproščanje po naporu, za izboljšanje postave, prav tako za nadomeščanje treningov v zimskem času ali v času poškodb.

Bolečine med stimulacijo hitro izginejo

Blagodejni učinki praviloma trajajo še dolgo časa po tem, ko boste elektrostimulator že pospravili v predal. Tako imenovana TENS elektrostimulacija poskrbi za povečevanje pretoka krvi po telesu. To izboljša zasičenost mišic s kisikom ter poskrbi za njihovo hitrejšo regeneracijo.

Kot smo že omenili – TENS programi kljub odlikam ne zdravijo vzroka bolečine. Če se bolečina nenehno ponavlja, boste morali vsekakor obiskati svojega osebnega zdravnika, ki bo natančneje preveril, kaj je vzrok za bolečino.

Elektrostimulator Compex SP 8.0

Kakovostni elektrostimulatorji so vam za nakup na voljo tudi v dobro založenih specializiranih prodajalnah s športno opremo. Pri nakupu naprave se vam zagotovo splača pokukati v spletno ali fizično trgovino Extreme Vital, kjer vam ponujajo več modelov elektrostimulatorjev.

Med drugim je na voljo elektrostimulator Compex SP 8.0. Tovrstni mišični elektrostimulator je brezžičen in velja za napravo najvišjega nivoja. V primerjavi z drugimi vam namreč ponuja največ možnih programov, s svojo brezžičnostjo pa je tudi nadvse praktičen za uporabo.

Elektrostimulator Compex SP 8.0
Elektrostimulator Compex SP 8.0 (Extremevital.com)

Elektrostimulator Compex SP 8.0 je namenjen tako profesionalnim športnikom kot tudi rekreativnim. Obenem predstavlja izvrsten pripomoček za vse tiste, ki vas pestijo bolečine v mišicah, križu ali kolenu. Naprava učinkovito pokriva vsa področja mišične elektrostimulacije.

Tehnologija naprave zagotavlja napredne funkcije, kot so:

  • Funkcija Mi Scan prilagodi stimulacijo fiziologiji, kar omogoča še večjo mero udobja in učinkovitosti.
  • Funkcija Mi Autorange avtomatsko določa optimalen nivo stimulacije.
  • Funkcija Mi Action pa omogoča popoln nadzor nad treningom, saj optimizira učinkovitost same vadbe, in sicer s pomočjo kombinacije prostovoljne kontrakcije ter mišične kontrakcije, ki jo sproža naprava.