Hidracija po športni aktivnosti

Napitki za hidracijo po športni aktivnosti

Športna prehrana

Športniki, ne glede na to, ali so rekreativci ali vrhunski profesionalci, mnogokrat podcenijo pomen ustrezne hidracije med fizično aktivnostjo. V želji po izboljšani vzdržljivosti, moči in hitrosti se včasih pozabi na osnovno pravilo. Naše telo deluje najbolje, ko je pravilno hidrirano! Ta zanemarjeni vidik športne pripravljenosti ima lahko ključen vpliv na športnikovo zmogljivost, okrevanje in celo na dolgoročno zdravje. V svetu, kjer prevladuje poudarek na vadbi, prehrani in posebnih tehnikah treniranja, je hidracija včasih obravnavana kot samoumevna.

Vendar pa vsaka športna aktivnost povzroči izgubo tekočine skozi potenje, kar lahko privede do hitrega in opaznega zmanjšanja ravni hidracije. Pomanjkanje tekočine lahko že pri nizkih stopnjah vodi do občutnega padca zmogljivosti, težav s koncentracijo ter poveča tveganje za poškodbe in neprijetne stranske učinke. Zato je ključno, da športniki postavijo hidracijo v osrčje svojih priprav in jo obravnavajo kot enega najpomembnejših dejavnikov za doseganje vrhunskih športnih rezultatov.

Hidracijski napitki Enervit: Sport Isotonic (420 g)

Da bi segli po odličnih in kakovostnih hidracijskih napitkih, je treba gledati proti priznanim znamkam v svetu športa, ki jih izdelujejo. Z Enervit ne morete zgrešiti, saj gre za blagovno znamko športnih napitkov, ki se je že dokazala s kakovostjo. V nabor odličnih izbir sodi tako tudi Sport Isotonic, instant izotonični napitek v prahu na osnovi ogljikovih hidratov in elektrolitov.

Hidracijski napitek Enervit Sport Isotonic 420 g
Hidracijski napitek Enervit Sport Isotonic – 420 g (Extremevital.com)

Napitek se uporablja v primeru močnejšega potenja in ob intenzivnem mišičnem naporu med samo športno aktivnostjo. Gre za mešanico maltodekstrina z različno stopnjo polimerizacije. Tiamin skrbi za izboljšano vzdržljivost in zmogljivost med aktivnostjo, niacin pa za manj utrujenosti in hkrati povečuje energijo. Mineralne soli odlično vplivajo na absorpcijo vode v organizem, izdelek pa vsebuje še vitamin D, ki pomaga vzdrževati normalno delovanje mišic.

Hidracijski napitki Enervit: 2:1 Pro Isocarb (650 g)

Vnos večje količine ogljikovih hidratov brez prekomerne obremenitve črevesja. To je cilj izdelka C2:1 Pro Isocarb 650 g, ki omogoča vnos celo do 90 g ogljikovih hidratov, ne da bi pri tem imeli kakršne koli težave.

Hidracijski napitek Enervit C2:1 Pro Isocarb (650g)
Hidracijski napitek Enervit C2:1 Pro Isocarb – 650 g (Extremevital.com)

Izdelek odlikuje še minimalna vrednost maščob in beljakovin ter nizka vsebnost sladkorja. Še en zanimiv podatek okoli tega energijskega napitka je, da v telo prinaša kombinacijo glukoze in fruktoze v razmerju 2:1.

Hidracijski napitki Science In Sport: Go Electrolyte (1,6 kg)

V središču pozornosti športnikov se znajde tudi SiS Go Electrolyte, napitek, ki ni le vir energije, ampak tudi ključ do optimalne hidracije med vsakim treningom ali tekmovanjem. Proizvajalec Science In Sport razume, da športniki potrebujejo več kot le osnovno gorivo, zato je SiS Go Electrolyte zasnovan tako, da zadovolji potrebe telesa po ogljikovih hidratih in ključnih elektrolitih med in po fizični aktivnosti.

Hidracijski napitki Science in Sport Go Electrolyte (1,6 kg)
Hidracijski napitki Science in Sport Go Electrolyte – 1,6 kg (Extremevital.com)

Z izbiro tega napitka se odločate za več kot le pijačo. Gre za športni dodatek, ki zagotavlja optimalno ravnovesje med energijo in hidracijo, da vaše telo deluje na najvišji ravni. S Science In Sport Go Electrolyte je vaš vsak trening korak proti vrhunskim rezultatom, podprtim z zanesljivo in prilagojeno športno prehrano.

Izotonične šumeče tablete High5: Zero (20 tablet)

Hidracija samo z vodo je precej manj učinkovita kot v primeru, ko športnik poseže za kakovostnimi izdelki, ki njegovo telo založijo še s preostalimi prepotrebnimi snovmi za uspešen trening in dobro regeneracijo.

Izotonične šumeče tablete High5 Zero (20 tablet)
Izotonične šumeče tablete High5 Zero – 20 tablet (Extremevital.com)

Izotonične šumeče tablete High5 Zero predstavljajo vrhunski športni napitek z elektroliti, brez sladkorja, umetnih barvil in konzervansov, ter z naravno aromo sadja. Napitek vsebuje tudi vitamin C ter pet elektrolitov, ki vključujejo magnezij, sol in kalij.

Šumeče tablete Science In Sport: Go Hydro (20 tablet)

Še ene zelo zanimive in koristne šumeče tablete, ki se lahko pohvalijo, da so nizkokaloričen izdelek z visoko vsebnostjo elektrolitov za optimalno hidracijo med treningom ali drugimi večjimi napori, so šumeče tablete SiS Go Hydro.

Šumeče tablete Science In Sport Go Hydro (20 tablet)
Šumeče tablete Science In Sport Go Hydro – 20 tablet (Extremevital.com)

Z njimi boste dosegli optimalno hidracijo telesa brez kalorij, z visoko vsebnostjo natrija pa boste poskrbeli, da bo proces hidracije karseda učinkovit in hiter. Eno tableto boste zmešali z 750 ml vode in zaužili pred ali med vadbo, ki ne bo daljša od 90 minut.

Že veste, kateri bo vaš naslednji napitek, s katerim boste poskrbeli za učinkovito hidracijo po športni aktivnosti?