Dodatki za tek

3 uporabni dodatki za tek

Tek in treking

Če še niste tekač, pa zagotovo vsaj enkrat na teden pomislite, da bi se sami ali v družbi odpravili na tek. Tovrstna športna dejavnost je namreč ena od najbolj priljubljenih in samo vprašanje časa je, kdaj se je boste lotili tudi vi. Na začetku vam vsekakor ni potrebno pretiravati. Na tek se lahko odpravite trikrat na teden in to bo povsem zadosti, da se bodo začeli kazati prvi učinki na kondicijo, počutje in zdravje.

Za tek boste vsekakor potrebovali dobre tekaške copate (na kaj paziti pri izbiri?) in primerna oblačila, ki jih bo potrebno prilagoditi tudi glede na letni čas. Obenem pa ne bo šlo brez kakšnih še posebej uporabnih in priročnih dodatkov. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo nekaj najuporabnejših dodatkov za tek. To so ura in merilec utripa v enem, odsevni trak in naglavna svetilka ter torbica za okoli pasu iz neoprena.

Ura in merilec utripa v enem

Športne ure so na splošno izjemno priljubljene, uporabljajo pa jih predvsem tiste osebe, ki se vsaj nekajkrat na teden konstantno ukvarjajo s kakšno športno aktivnostjo. Še posebej priljubljene so športne ure, ki so zaznamovane kot ura in merilec srčnega utripa v enem.

Športna ura in merilec srčnega utripa Polar Vantage M
Športna ura in merilec srčnega utripa Polar Vantage M (Extreme Vital)

Če ura vsebuje še merilec utripa ter druge priročne funkcije, je to za vas lahko izjemno koristno. Merilec utripa vas lahko spomni tudi na to, da je čas za počitek ali morda celo za obisk zdravnika. Sodobni merilci utripa so namreč realni in se ne zmotijo kaj dosti. Sicer pa nekateri strokovnjaki športne ure z merilci priporočajo zlasti tekačem.

Odsevni trak in naglavna svetilka

Varnost med vsako športno aktivnostjo, tudi med tekom, je vsekakor daleč na prvem mestu. Če tečete ne glede na letni čas in se ne ozirate na to, ali je zunaj še dan ali trda noč, je najbolje, da imate pri roki vedno odsevni trak in naglavno svetilko.

Odsevni trak in naglavna svetilka
Odsevni trak Zefal in naglavna svetilka Black Diamond (Extreme Vital)

Ta dva pripomočka sta še posebej priporočljiva v jesenskem in zimskem času, ko je na vidiku pogosto megla. Tudi sicer sta izjemno dobrodošla, ko se zunaj dela mrak, vi pa se odpravljate na tek.

Torbica za okoli pasu iz neoprena

Med tekom je dobro, da imate pri sebi mobilni telefon, nekaj tekočine, kak priboljšek in še kaj, kar nujno potrebujete. To lahko spravite v priročno torbico, ki si jo boste enostavno pripeli okoli pasu. Priporočamo vam nakup torbice iz neoprena, torej iz trpežnega in nepremočljivega materiala, ki vam bo odlično koristila tudi v zahtevnejših vremenskih razmerah.

Torbica za okoli pasu iz neoprena Deuter Neo Belt II
Torbica za okoli pasu iz neoprena Deuter Neo Belt II (Extreme Vital)

Vse omenjene izdelke se najbolj splača kupovati kar v specializiranih trgovinah s športno opremo. Ena od boljših možnosti je trgovina Extreme Vital, ki ima svoje mesto tudi na spletu. V njihovi spletni trgovini si lahko ogledate še drugo dodatno opremo za tek. Če s tekom mislite resno, vam vsekakor svetujemo, da omenjeno spletno trgovino obiščete. Zagotovo boste našli marsikaj uporabnega.