Prehranski dodatek z L-glutaminom

Zakaj uživati prehranski dodatek z L-glutaminom?

Športna prehrana

Glutamin predstavlja kar 60 % vseh aminokislin v telesu, zato je že samo po sebi jasno, da je izjemno pomemben. Redno uživanje glutamina ima za naše telo ogromno prednosti in več o tem boste izvedeli v nadaljevanju. Aminokisline so pomembni gradniki beljakovin.

Poznamo esencialne in neesencialne aminokisline, pri čemer je potrebno esencialne vnašati v telo s prehrano, neesencialne pa telo proizvaja samo. Glutamin je med tistimi aminokislinami, ki so pogojno esencialne. To pomeni, da jih je potrebno vnašati s prehrano takrat, ko je telo izpostavljeno dodatnemu stresu, povečani telesni aktivnosti in oslabljenemu imunskemu sistemu.

Prednosti prehranskih dodatkov z L-glutaminom

Glutamin je kot prehranski dodatek še posebej priljubljen med športniki, vendar je več kot očitno, da bi ga moral glede na današnji tempo življenja uživati že skorajda vsak posameznik. Ljudje se namreč vsakodnevno soočamo s situacijami, ko so potrebe po glutaminu povečane, njegovo redno uživanje pa ima številne pozitivne učinke na telo.

  • Številne raziskave so pokazale, da ima redno uživanje glutamina pozitivne učinke na regeneracijo telesa in imunski sistem. Dodatki z L-glutaminom krepijo imunski sistem in zmanjšujejo pojavnost bolezni. Veliko je tudi primerov, ko bolniki uživajo glutamin po težkih operacijah in boleznih, saj poskrbi, da imunski sistem pospeši čas okrevanja.
  • S tega vidika je pomemben dodatek tudi številnim športnikom, saj omogoča hitrejšo regeneracijo po vadbi ter poskrbi, da ostanejo zdravi. Dodatki z glutaminom pospešujejo sintezo beljakovin, posledično pa preprečujejo razgradnjo mišične mase, zato so še posebej priljubljeni med športniki, ki trenirajo za moč.
  • Pomembna prednost glutamina je tudi njegova sposobnost obnavljanja prebavnega trakta. Dokazano je , da ima glutamin pozitivne učinke na uravnavanje črevesne flore in s tem povezane prebavne težave. Zdrava črevesna flora pa pomeni tudi zdrav imunski sistem, ki na ta način bolje ščiti pred okužbami in ohranja naše telo zdravo.

Prehranski dodatek Enervit Gymline Glutammina

Danes je na trgu ogromno prehranskih dodatkov z L-glutaminom, zato se je marsikomu težko odločiti, katerega izbrati. Glutamin Enervit Gymline Glutammina je prehransko dopolnilo, ki bo popolnoma zadovoljilo povečane potrebe po glutaminu tako pri športnikih kot pri posameznikih, ki se vsakodnevno soočajo s stresnimi situacijami ali želijo zgolj okrepiti imunski sistem.

Enervit Gymline Glutammina 400g
Enervit Gymline Glutammina 400g (Extremevital.com)

Enervit Gymline Glutammina vsebuje 100 % čisti L-glutamin, kar pomeni, da je idealen za vse športnike, ki sledijo dolgoročnemu načrtu treninga. Zanj je značilno, da zmanjša bolečine v mišicah in poskrbi za hitrejšo regeneracijo mišic po telesni aktivnosti. Z rednim uživanjem boste brez težav opravili naslednjo vadbo še bolj učinkovito in s tem lažje dosegli zastavljene vadbene cilje.

Poleg pozitivnih učinkov na regeneracijo po telesni aktivnosti pa Enervit Gymline Glutammina krepi tudi imunski sistem in spodbuja delovanje prebavnega trakta. Zaradi tega boste manj izpostavljeni raznim okužbam in boleznim, vaše splošno počutje in zdravje pa bosta bistveno boljša.

Prehransko dopolnilo Enervit Gymline Glutammina ima še to prednost, da je brez okusa in arome, zaradi česar je med uporabniki še bolj priljubljen. Njegovo uživanje je zelo praktično in preprosto, saj priporočen odmerek zgolj zmešate v vodo ali sok, lahko pa ga dodate tudi v smoothie ali beljakovinski shake.