Enervit Gymline Muscle BCAA

Zakaj uživati kapsule Enervit Gymline Muscle BCAA?

Športna prehrana

Za športnike, ki intenzivno vadijo in si želijo napredka v rasti mišic, je pomembno, da se zavedajo pomena vnosa razvejanih aminokislin. V tem pogledu so v veliko pomoč kapsule Enervit Gymline Muscle BCAA, ki odnašajo skrbi in poskrbijo za red v telesu športnika.

Z jemanjem omenjenih kapsul se v prvi vrsti izboljša in pospeši regeneracija po sami vadbi, prav tako pa ni nezanemarljiv njihov vpliv na izgradnjo in regeneracijo mišic.

Kaj so razvejane aminokisline?

Razvejane aminokisline ali BCAA (Branched-Chain Amino Acids) so skupina treh esencialnih aminokislin, ki imajo razvejane strukture. Te tri aminokisline so:

  • Levcin, ki je najbolj raziskana in biološko pomembna aminokislina med BCAA. Ima ključno vlogo pri spodbujanju sinteze beljakovin in sodeluje pri regulaciji rasti mišic.
  • Izolevcin je ključna aminokislina za metabolizem in uravnava ravnotežje dušika v telesu. Prav tako ima vlogo pri obnavljanju energije med vadbo.
  • Valin je pomemben za vzdrževanje ravnovesja dušika v telesu in sodeluje pri oskrbi mišic s potrebno energijo. Prav tako pomaga pri okrevanju po vadbi.

Naštete aminokisline so esencialne, kar pomeni, da jih telo samo ne more proizvesti in jih moramo zato dobiti iz hrane ali prehranskih dopolnil. Razvejane aminokisline so še posebej pomembne za športnike in tiste, ki se ukvarjajo z intenzivno telesno aktivnostjo, saj igrajo ključno vlogo pri presnovi in obnavljanju mišic.

Enervit Gymline Muscle BCAA

Kot vidimo, telo športnika potrebuje določene snovi, ki jih samo ne zmore proizvesti in je tako naloga posameznika, da jih zaužije v primernih količinah. Izdelek Enervit Gymline Muscle BCAA zagotavlja prav to: pospeši regeneracijo po intenzivni vadbi in pomaga pri izgradnji mišic. Poleg pomembnih razvejanih aminokislin pa vsebuje še vitamina B1 in B6.

BCAA kapsule Enervit Gymline Muscle
Enervit Gymline Muscle BCAA – 120 kapsul (Extremevital.com)

Športniki, ki intenzivno vadijo, bodo zaužili do 5 kapsul na dan z veliko vode, z njimi pa poskrbeli še za manjšo utrujenost (vitamin B6) in večjo vzdržljivost in zmogljivost med dejavnostjo (vitamin B1). Ker je bistvo izdelka v zaužitju razvejanih aminokislin, ne bo odveč podatek, da se te v kapsuli nahajajo v razmerju 2:1:1 (levcin-izolevcin-valin).

Pakiranje vsebuje 120 kapsul, ki se jemljejo kot dodatek k sicer uravnoteženi in predvsem raznoliki prehrani. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti, zavedajte pa se tudi dejstva, da prehranski dodatek nikoli ne sme biti nadomestilo za uživanje zdrave hrane.

Extreme Vital: vse na enem mestu

Da bi bili zares prepričani v kakovost kupljenih prehranskih dopolnil, je treba kupovati na preverjenih mestih. V športni trgovini Extreme Vital imajo za vas na voljo najrazličnejša prehranska dopolnila priznanih blagovnih znamk, ki so preverjena in zanesljiva. Enervit Gymline Muscle BCAA zagotovo spada v ta izbor.

V trgovinah Extreme Vital lahko kupite tudi različne izotonične napitke, energijske gele, ploščice in druge prehranske dodatke uveljavljenih blagovnih znamk, ki vam bodo v veliko pomoč pri vašem športnem udejstvovanju in napredku ter doseganju zastavljenih ciljev.